Michel Quint

Duiken is een ervaring die iedereen moet meemaken

Een ervaring die iedereen moet meemaken: dát was het gevoel dat Michel Quint had toen hij zijn eerste duik maakte. Het jaar was 1999, dus dat is alweer een tijd geleden. Om zijn passie voor duiken op anderen over te kunnen brengen, startte hij begin 2006 zijn eigen duikschool; ‘Quint Diving’ om vervolgens in 2011 onder zijn eigen naam verder te gaan. Nu, 2015, heeft hij zijn droom kunnen verwezenlijken en samen met zijn professionele PADI Staf heet hij u welkom bij PADI 5* Instructor Development Resort DiscoveryDivers Veenendaal.

Michel Quint heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en werkt momenteel full-time als commerciëel beroepsduiker. Zijn eerste duikervaring had hij zestien jaar geleden.

Ik was meteen verkocht. Duiken is geweldig, je bent sportief bezig, het past bij een gezonde levensstijl en het laat je een andere kant van de wereld zien. Er is zoveel meer te verkennen dan alleen land, het is een gemiste kans als je dat aan je voorbij laat gaan.

In zijn dagelijkse werk als Commerciëel beroepsduiker bevindt hij zich heel wat uren onder water, maar hij wil ook graag zijn enthousiasme voor de duiksport overbrengen op anderen.

Over je eerste duik

Goede begeleiding is essentieel

Duiken vereist een goede voorbereiding en de juiste begeleiding. Als PADI Course Director kan Michel iedereen begeleiden die de duiksport eens aan den lijve wil ondervinden. “Goede begeleiding is essentieel”, zegt Michel.

Wie een goede eerste duikervaring heeft, wil zeker vaker duiken.

Wie verder wil in de duiksport, kan hiervoor ook terecht bij DiscoveryDivers Veenendaal. DiscoveryDivers hanteert het PADI-systeem van opleidingen, van beginnerscursussen tot de beroepsopleidingen, en dat is niet voor niets. PADI is de grootste en meest invloedrijkste sportduikorganisatie ter wereld! Daarnaast worden er diverse speciale cursussen gegeven, zoals de PADI Self-Reliant specialty, de PADI Sidemount Specialty, de PADI Full Face Mask Distinctive Specialty en de PADI Public Safety Diver Specialty.

Duiken moet voor iedereen een mooie en vooral ook leuke ervaring zijn. Daarom is bij ons alles mogelijk

zegt Michel. Op de website is te zien welke cursus er aangeboden wordt, maar wie een afwijkend programma wil volgen, is ook van harte welkom. Via DiscoveryDivers Veenendaal wil Michel iedereen de mogelijkheid geven de wereld onder het wateroppervlak te verkennen.

Die mooie ervaring die ik bij mijn eerste duik had en iedere keer weer opnieuw heb, dat is iets wat iedereen moet meemaken. Ik en mijn Staf zien je dan ook graag tijdens één van de cursussen!

Onze instructeurs

Bert

Bert Kruis nu alweer 10 jaar PADI instructeur en wat een gaaf leven heb je dan! Mensen laten zien hoe mooi het onder het water oppervlak is en laten genieten van de rust wat dat met zich mee brengt. Mijn favoriete duiken zijn de nachtduiken, de natuur is dan tot rust gekomen en het is heel aparte wereld zo in het donker onder water. Bij DDV voel ik me meer dan thuis omdat daar een zeer hoge standaard van kwaliteit heerst maar waar ook zeker enorm veel plezier hoog in het vaandel staat.

Ik zie je snel!!! Aan de waterkant.

Walter

Duiken is een passie die ik graag wil overdragen aan andere mensen en dat kan niet beter dan door ze les te geven. Van beginners tot professionals. De lach, de grote ogen en de voldoening die uit het duiken voortkomen, sommen het allemaal op.

In 2002 heb ik leren duiken in Australië en in 2007 heb ik mijn PADI instructeur diploma behaald in Egypte. Vanaf dat moment staat mijn leven in het teken van duiken en alles wat daarbij komt kijken. Vlak na het behalen van mijn instructeursbrevet ben ik naar het Caribisch gebied vertrokken en heb ik 1 1/2 jaar duikles gegeven op Utila en Curacao. In 2010 ben ik mijzelf verder gaan verdiepen in duikveiligheid en ben ik DAN Instructior Trainer geworden. In 2012 kwam mijn droom uit en ben ik PADI Course Director geworden.

Als specialist op het gebied van duiken, lesgeven en duikveiligheid schrijf ik een maandelijkse column over duikveiligheid in het grootste duikblad van de BeNeLux DUIKEN.

Omdat lesgeven, naast zelf duiken en sporten, mijn “ding” is, volg ik momenteel de deeltijd opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en hoop ik over twee jaar (na het behalen van mijn lesbevoegdheid) naast duikles ook les te geven in Sport en Bewegen op scholen.

Jessie

Hi! Ik ben Jessie, 28 jaar oud en in het dagelijks leven werk ik bij defensie. Als ik niet met collega’s of vrienden in het water lig, ben ik bezig met (het plannen van) verre reizen, hardlopen of iets anders sportiefs.

Ik ben in 2015 begonnen met duiken en na een duikvakantie op Borneo was ik helemaal verkocht! Ik kon niet wachten om weer te gaan en te ontdekken wat de duikwereld nog meer te bieden had. Alleen duikvakanties bleken hiervoor niet genoeg. Vastbesloten om ook in Nederland meer met duiken bezig te blijven, kwam ik begin 2016 in contact met DiscoveryDivers Veenendaal. Ik hoefde niet lang na te denken… Dit was een club waar mijn enthousiasme helemaal werd gedeeld! Ook zag ik mogelijkheden om mijzelf hier als duiker verder te ontwikkelen in een professionele omgeving die gelijk heel vertrouwd voelde.

Momenteel ben ik in opleiding tot Divemaster. Een hele gave uitdaging! En met alle toffe activiteiten die DiscoveryDivers daarnaast biedt ben ik hier voorlopig zeker nog niet uitgeleerd!

Michel

Mijn naam is Michel Quint, 35 jaar oud en woonachtend in Rhenen. Getrouwd en trotse vader van 3 kids. Collega van Vin en eigenaar van PADI 5*IDC Dive Resort DiscoveryDivers Veenendaal met als standplaats het zwembad ‘de Vallei’ in Veenendaal.

In Veenendaal zijn we nu twee jaar bezig om onze duikschool vorm te geven en ik moet zeggen; het gaat de goede kant op. Veel duikers die oprecht geïnteresseerd zijn in duiken en vooral een leuke duikomgeving willen waar wij gehoor aan proberen te geven, dus zowel voor de beginnende als voor de (ver) gevorderde duiker – want wij geven training op elk niveau.

Onze visie is om een duikschool te creëren waar alle peilers binnen het sportduiken door de juiste mensen te laten ondersteunen, zodat wij een platform hebben van het hoogste niveau met de juiste mensen op de juiste plaats. De peilers zijn – in mijn optiek – de PADI duikopleidingen (zoals die bekend zijn), het PADI freedive programma (welke gedraaid wordt door een persoon die in het nationale Freedive team heeft gezeten), het PADI AWARE programma (welke gedraaid wordt door onze onderwater biologe), de DAN en EFR opleidingen tak (welke gedraaid worden door een DAN Instructor Trainer) en een actief Duikteam welke met regelmaat traint en duikuitjes organiseert voor de beginnende en gevorderde duiker.

Alles is visueel vormgegeven op onze website; www.ddivers.nl

Graag wil ik jullie vragen de site eens te bezoeken en te kijken naar mogelijkheden voor jou, wat jij interessant zou vinden, en dit met mij terug te koppelen, zodat ik een op maat programma voor je zou kunnen aanbieden.

Weet, dat alles mogelijk is. Enthousiasme staat voorop 🙂

Vincent

Hallo allemaal!

Ik ben Vincent Bijkerk. Ik ben 24jaar oud en woon in Zeist.

Toen ik een jaar of 14 was zag ik allerlei mooie programma’s op Discovery Chanel voorbij komen over Saturatie duiken en onderwater lassen en allerlei andere spannende onderwater werken. Op dat moment wilde ik al lasser worden, maar om dit ook onderwater toe te passen leek mij nog veel leuker.

Mijn eerste ervaring met duiken was in 2011 op de duikbeurs; ‘Duikvaker’ in houten. Toen ik daar was heb ik de kans gekregen om met een pendel busje naar een lokaal zwembad te gaan om daar een introductie duikje te maken. Op het moment dat ik mijn setje om had en voor het eerst onderwater adem kon halen wist ik dat ik hier meer mee wilde doen en ben ik enthousiast geraakt voor de duiksport.

Vervolgens ben ik via een kennis bij “duikteam Baerne” terecht gekomen in Baarn, waar ik mijn PADI Open Water, Advanced en EANx heb gehaald. Niet veel later ben ik benaderd door een duikbedrijf met de vraag of ik beroepsduiker wilde worden om vervolgens bij hun te komen werken. Deze kans heb niet aan mij voorbij laten gaan en vanaf dat moment kon ik niet meer zonder duiken.

Ik heb in 2013 de beroepsopleiding gevolgd in noorwegen aan de ‘Norsk Yrkesdykkerskole’ gelegen in een klein dorpje op 20 minuten rijden van Oslo. Eenmaal terug in Nederland ben ik begonnen bij duikbedrijf SDS Holland, het duikbedrijf waar Michel Quint in die tijd mede-eigenaar van was. Dit is ook de plek waar ik Michel heb leren kennen en waar ik al zijn inspirerende verhalen aan mocht horen.

Michel had het altijd al over sportduiken tijdens werk en over het oprichten van zijn eigen duikschool. Inmiddels is hij lekker op weg en heeft hij mij gevraagd of het mij leuk leek om door te gaan met het sportduiken met het doel om les te kunnen geven. Dit leek mij super leuk en vanaf dat moment heb ik de vervolgcursussen met Michel gedaan.

Inmiddels ben ik Divemaster en hoop in de toekomt PADI Instructeur te worden, omdat ik het super leuk vind mijn passie voor het duiken over te brengen aan andere enthousiastelingen.

Groet! Vincent

Suzanne

Duiken en de onderwaterwereld zijn mijn passie sinds ik in 2002 heb leren duiken. Ik was op wereldreis en wist dat we naar Australië zouden gaan. Als afgestudeerd bioloog was ik heel nieuwsgierig naar het Great Barrier Reef. Om deze plek te kunnen bekijken, moest ik natuurlijk wel kunnen duiken!

Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht met dat duiken! Nadat ik in Nieuw Zeeland mijn PADI Open Water brevet had gehaald, dacht ik: ik ga nooit meer duiken! (Dat is iets anders gelopen uiteindelijk 😉 ) Onze laatste opleidingsduik was namelijk niet zo ontspannen. En stiekem vond ik het toch allemaal best eng.

En toen waren we in Australië… Vlakbij het Great Barrier Reef… Ik kon duiken… Dus toch maar een kijkje gaan nemen? Ik wilde het zo graag zien. Natuurlijk ging ik kijken! En wat een stuk relaxter als je geen oefeningen hoeft te doen, maar gewoon mag rondkijken naar al het moois wat je onder water kunt zien. Genieten van al die vissen, koralen en kleuren. Wauw!

Daarna bedacht dat ik mijn Advanced zou gaan halen, dan voelde ik me vast zekerder onder water. En jawel, vanaf dat moment sloeg het duikvirus toe. De rest van de 10 maanden reizen kwam volledig in het teken te staan van duiken. Als Divemaster kwam ik terug naar Nederland.

Daar ontstond het idee: biologie en duiken, dat moet te combineren zijn. Dus ging ik terug naar de Universiteit om een aantal vakken Mariene biologie te volgen. Liep ik als vrijwilliger stage bij verschillende onderzoeken en mocht ik uiteindelijk een half jaar lang deelnemen aan een onderzoek naar vissen op Curaçao. Daar meteen ook maar duikinstructeur geworden 🙂

En nu kan ik als Master Instructor mijn passies combineren: duiken, de onderwaterwereld en biologie. Graag leer ik ook jou meer over deze bijzondere wereld tijdens de verschillende PADI AWARE cursussen!

Brian

Hey! Ik zal me eens voorstellen!

Ik ben Brian van Es, 26 lentes jong en me hele leven al een waterrat. Vind het erg leuk om groepen mensen mee het water in te nemen en om mijn passie voor duiken over te brengen. Het is natuurlijk fantastisch om je hobby over te kunnen dragen en andere ermee aan te steken! Ben opgeleid door Michel Quint tot Divemaster en heb onlangs mijn PADI Instructor papiertje gehaald tijdens het eerste PADI IE in Veenendaal. Ik ben ook zwemonderwijzer en geef aquasporten, waardoor ik gewend ben om voor de groep te staan. Het water is voor mij pure ontspanning. Zeker als je onderwater kan ademen en kan genieten van het leven waar je normaal niks van ziet. Het is dan ook een erg leuk gevoel als de cursisten voor het eerst het water uitkomen met een glimlach van oor tot oor. Kun je nagaan als ze straks hun eerste duik in buitenwater mogen maken! Laat je verassen door het euforische gevoel van duiken en kom met al je vrienden! Dan ga ik er voor zorgen dat je een geweldige ervaring opdoet!

Tot bubbels!

Con

Hallo, mijn naam is Con Bolderman, en zit al heel mijn leven in , op en rond water. Na vele jaren de wereld te hebben mogen ontdekken, is het er toch eindelijk van gekomen te gaan duiken.

Ik werk als zweminstructeur en aquasport- en seniorensport instructeur bij Sportservice Veenendaal, en heb daar kennis mogen maken met Michel Quint van Discovery Divers Veenendaal. Dat betekende voor mij de start van mijn duikavontuur.

Inmiddels ben ik Divemaster en hoop dit jaar mijn PADI instructeurs diploma te halen.

Inmiddels al veel onderwater mogen zien en beleven, van b.v. Sicilië en Maleisie. Super geweldig, en ik wil daarom de kinderen maar ook ouderen die ik aan een zwemdiploma heb mogen helpen graag het PADI Open water laten behalen en kennis laten maken met het onderwater leven.

Het is gewoon iets wat je moet meemaken en ervaren, ik weet zeker dat een ieder enthousiast zal zijn, zoals ik dat ben.

Ciao Con

Erik

“Dingen leren, mensen ontmoeten en nieuwe plaatsen ontdekken” dat was één van de antwoorden Open Water Diver examen dat ik in 2002 deed. Dit antwoord bleef mij de afgelopen jaren bij omdat het precies weergeeft wat duiken voor mij betekent.

Inmiddels vele jaren en opleidingen verder, geef ik als PADI IDC Staff Instructor met veel plezier les aan beginnende en gevorderde duikers, dive masters en instructeurs bij Discovery Divers in Nederland, bij Werner Lau in Egypte en bij Dive Friends op Bonaire. Daarnaast ben ik PADI Specialty Instructor en Free Dive instructor.

Bijzondere interesse heb ik in wrakduiken, onderwater archeologie en scubacaching (Geocaching onderwater). Op deze gebieden mag ik enkele in Nederland unieke PADI Distinctive Specialties geven. Freediving, dus duiken zonder perslucht is een nieuwe uitdagende activiteit die ik graag ook anderen leer.

Notis

Mijn naam is Notis Stefanis. Ik werk als freedive instructeur bij Discovery Divers Veenendaal.

Mijn passie voor het freediven begon al op jonge leeftijd. Gefascineerd keek ik elke ochtend naar de documentaires van Jacques Yves Cousteau. Omdat ik te jong was om te gaan persluchtduiken ben ik gaan snorkelen tijdens mijn lange vakanties aan de middellandse zee. Al snel kwam ik erachter dat ik langer en dieper onder water moest gaan en blijven om dichterbij het onderwaterleven te komen. Helaas was er in Nederland geen informatie voor handen over het freediven maar in de duikmagazines die ik in Griekenland las. Zag ik steeds meer artikelen over freedivers die telkens wereldrecords verbroken.

Een naam die ik heel veel zag terug komen was Umberto Pelizzari. Destijds de regerend wereld kampioen en een tegenwoordig een legende in sport. Mijn passie en interesse bleef zich aan houden en ik wilde telkens beter worden. In het jaar 2000 zag ik een post op internet dat Umberto Pelizzari de eerste officiële freedive opleiding in het Engels zou geven op Sardinië. Ik twijfelde geen moment en heb mij direct ingeschreven.

Na deze opleiding was ik verslaafd aan het freediven. Ik was op het niveau aangekomen dat ik Nederland mocht vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap freediven in Nice. Hier heb ik mijn eerste Nederlandse Freedive record neergezet. In 2001 ben ik nog vaker naar Sardinië afgereisd om Umberto Pelizzari te helpen bij zijn cursussen. En werd toen ook benoemd tot één van zijn instructeurs. Dit jaar was ik wederom lid van het Nederlands Freediveteam. Tijdens de wereldkampioenschappen in dit jaar heb ik mijn tweede Nederlandse record neergezet welke tot eind 2003 heeft gestaan.

Toen er in 2002 een officiële instructeurscursus in het Engels werd gegeven in Egypte door de organisatie Apnea Academy ben ik deze ook direct gaan volgen.

Vanaf 2003 had ik het wedstrijd freediven achter mij gelaten en ben ik mij gaan inzetten voor het positief promoten van de sport. Omdat freediven voor mij meer is als alleen records verbreken.

Nu heb ik de overstap gemaakt om PADI Freedive instructie te gaan geven om zo een groter publiek te kunnen bereiken en mijn passie voor het freediven te kunnen delen.

Buiten mijn passie voor het freediven geniet ik ook heel erg van grotduiken.

Ik hoop in mijn tijd bij Discovery Divers Veenendaal mijn passie voor het freediven met veel mensen te kunnen delen. En ook dat ik veel mensen zal motiveren om zelf ook te gaan freediven. Of het nu is om recreatief onderwater een kijkje te nemen of dat mensen ambities hebben om eventueel op hoog niveau records te verbreken.

Bob

Hi, ik ben Bob van Kuijk, 30 jaar, vader van 2 meisjes en woon in Amersfoort. In het dagelijks leven ben ik zweminstructeur, aquasport-instructeur en geef snorkelcursussen bij Sportsevice Veenendaal. Daarom was de stap naar de duikinstructeursopleiding gauw gemaakt. Heb deze kans van Michel Quint bij DiscoveryDivers Veenendaal gekregen en met beide handen gegrepen. Ondertussen al wat mooie plekken gezien in Egypte en Australië.

Overal waar water te vinden is, of het nou “op”, “in” of “onder” water is, ik ben er! Ik laat graag mensen het plezier beleven van de hobby’s die ikzelf het leukst vind om te doen. Ik neem je dan ook graag mee het water in! Water is tenslotte het mooiste speelgoed wat er is.
Tot in het water!

Ferry

Hey!

Ik ben Ferry, 34 jaar oud en in het dagelijks leven uitvoerder bij een bouwbedrijf. Buiten het duiken om ben ik erg druk met mijn dochter en andere hobby’s zoals racefietsen, reizen, etc.

In 2006 ben ik door mijn partner in aanraking gekomen met duiken. Toen ik eenmaal besmet was met het duikvirus is het hard gegaan. Uiteindelijk heb ik in 2012 de beslissing genomen om instructeur te worden en ondertussen aan de gang als PADI IDC STAFF INSTRUCTOR. Hier heb ik nooit geen spijt van gehad, want hoe gaaf is het om mensen voor de 1e keer kennis te laten maken met het onderwaterleven!

Sinds 2 jaar nu druk aan de gang bij Discovery Divers Veenendaal en dit gaat erg lekker. Het is een gezellige groep fanatieke mensen die er alles aan doen om jou een kwalitatief goede en ook ontspannen cursus te geven!

Ik zie je aan de waterkant!