PADI TEC 40

Begin met een stevige basis voor decompressieduiken

In de Tec 40-cursus, de eerste in de PADI TecRec-reeks, leer je de basis van het decompressie-duiken. Deze cursus vormt de brug tussen recreatief en technisch duiken en ze is een vereiste voor het volgen van de Tec 45-cursus. Wil je een langere bodemtijd op 40m? Wil je op een goede manier leren omgaan met nultijd, decompressie en het maken van decompressiestops? Wil je proeven van het duiken met een decompressiegas (tot 50% zuurstof)? Of heb je ambitie om het Tec 45, of zelfs Tec 50 niveau te behalen? Dan start jouw avontuur hier.

In de PADI Tec 40-cursus maak je definitief de overstap van recreatief naar technisch duiken. Je mag deze cursus nog volgen met je enkele fles (met dubbele T-kraan), maar je kan er ook voor kiezen om de cursus te volgen met een dubbelset als voorbereiding op de Tec 45-cursus. Je duikt tijdens deze cursus ook met een stagefles (decofles) en je leert decompressieduiken plannen tot 10 minuten time to surface en met een decompressiegas tot 50% zuurstof. Je leert ook duiken met een long hose, een backplate/wing-configuratie, een back-upcomputer en back-upmasker en nog veel meer. De theorie verwerk je in zelfstudie, de oefeningen komen aan bod tijdens 3 droge trainingssessies, een zwembadduik en 3 buitenwaterduiken.
Voorwaarden voor deelname:

  • minimum leeftijd: 18 jaar
  • PADI Advanced Open Water Diver (of gelijkwaardig) – PADI Rescue Diver aangeraden
  • PADI Enriched Air Diver en PADI Deep Diver (of gelijkwaardig)
  • 30 gelogde duiken


Materiaalvereisten:

  • enkele fles met dubbele kraan (T-kraan) of dubbelset in backmountconfiguratie
  • stagefles (decofles)
  • automatenset met twee eerste trappen, twee tweede trappen en een long hose (2m)
  • volledige materiaallijst verkrijgbaar op aanvraag


Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Dolphin Buddys.
De lokatie van de opleiding is in overleg en gaat door bij minimaal 2 deelnemers

Dolphin Buddys specialiseert zich in technisch duiken met backmountconfiguratie: momenteel bieden we dit programma niet aan in sidemountconfiguratie.

Sitepictogram

Neem contact met ons op