PADI TEC 50

Wanneer één decofles niet meer genoeg is

De PADI Tec 50-cursus is het hoogste niveau van technisch duiken dat je bij ons kan behalen: de diepste wrakken en steengroeves in België kan je met dit brevet gaan bezoeken. De cursus bevindt zich op de rand van het PADI TecRec-spectrum: de laatste cursus die je kan volgen zonder trimix of CCR. Je gebruikt een dubbelset en twee decoflessen met decogassen tot 100% zuurstof.

De PADI Tec 50-cursus verdiept je in duiken met twee decoflessen. Je leert je stages configureren en de flessen juist markeren, zodat je nooit het verkeerde gas ademt. Gaswissels worden her-haald totdat je ze volledig veilig en automatisch kan uitvoeren. Bovendien bekijken we in detail hoe je je slangen van je automaten kan configureren zonder dat ze door elkaar lopen, en hoe je je flessen onmiskenbaar markeert.
Je zet ook alle vaardigheden van de Tec 45-cursus verder: duiken in team, duikplanningen maken, veiligheidsprocedures en noodprocedures volgen… En ten slotte mag je voor het eerst naar 50m duiken: dat doen we twee keer, zodat je de diepte goed leert kennen tijdens de cursus.
De theorie verwerk je in zelfstudie, de oefeningen komen aan bod tijdens 3 droge trainingssessies, een zwembadduik en 3 buitenwaterduiken.

Voorwaarden voor deelname:

  • minimum leeftijd: 18 jaar
  • PADI Rescue Diver (of gelijkwaardig)
  • PADI Tec 40 (of gelijkwaardig)
  • 50 gelogde duiken, waarvan 10 dieper dan 30m

Materiaalvereisten:

  • dubbelset in backmountconfiguratie
  • 2 stageflessen (decoflessen)
  • automatenset met twee eerste trappen, twee tweede trappen en een long hose (2m)
  • volledige materiaallijst verkrijgbaar op aanvraag


Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Dolphin Buddys.
De lokatie van de opleiding is in overleg en gaat door bij minimaal 2 deelnemers

Dolphin Buddys specialiseert zich in technisch duiken met backmountconfiguratie: momenteel bieden we dit programma niet aan in sidemountconfiguratie.

Sitepictogram

Neem contact met ons op