Public Safety Diver

Meld je direct aan voor deze cursus!

Direct aanmelden

Wat doet een Public Safety Diver?

Een Public Safety Diver (PSD) is de duikspecialist binnen een SAR-team of ander reddingsteam. De PSD heeft buiten de basisopleidingen (minimaal PADI Rescue Diver) ook gespecialiseerde opleidingen en cursussen gevolgd, zodat hij/zij ingezet kan worden met bijvoorbeeld een volgelaatsmasker of gebruik kan maken van speciale hulpmiddelen. Deze is niet in strijd met de Nederlandse Wetgeving. 

Een PSD kan worden ingezet onder supervisie van de (lokale) overheid. Een Plaats Incident kan namelijk ineens een Plaats Delict worden! Er wordt dan ook verwacht dat de PSD basiskennis heeft op het gebied van diverse Law Enforcement onderdelen. 

De Opleiding

De leergang tot Public Safety Diving Technician bevat de volgende onderdelen:

– Crime Scene Awareness
– Narcotics Recognition
– Strafrecht
– Planning & Briefing
– Public Safety Diver
– Dry suit
– Full Face Mask
– Search And Recovery
– U/W Navigation

PSD flow chart RENEWED2.jpg

 

 

Inzetbaar middel PSD Nederland

PSD Nederland is een zelfstandig duikteam dat zich voornamelijk bezig houdt met Search and Rescue (SAR) taken, maatschappelijke dienstverlening en evenementenondersteuning.

Ons Public Safety Duikteam bestaat uit goed opgeleide en gecertificeerde vrijwilligers, allen met één of meerdere specialisatie(s). 

Wat doen wij? Wij stellen onze diensten beschikbaar voor u. Dit kan op verschillende manieren, wij leveren bij elke opdracht / inzet maatwerk.

Op onze website kunt u informatie vinden over ons duikteam en onze werkzaamheden. 

NIEUW PSD Nederland site header.jpg

Public Safety Duikteam Nederland is opgericht in 2018. Al enkele jaren zijn wij actief als Public Safety Divers. De meesten van ons deden dit naast hun dagelijkse werkzaamheden. De laatste tijd zijn we steeds actiever gaan samenwerken met partners en werd er steeds vaker een beroep op ons gedaan. Voor ons gevoel was dit dé kans waar we op hadden gewacht.

We hebben onze ervaring en expertise gebundeld, zo is PSD Nederland ontstaan. Een zelfstandig duikteam met veel expertise op verschillende domeinen, dat alles in eigen huis.

 

Onze staff bestaat op dit moment uit ervaren (beroeps)duikers, duik-instructeurs en surface support specialisten.

De duikers van ons team zijn goed opgeleide en gecertificeerde vrijwilligers, allen met één of meerdere specialisatie(s).

Meld je direct aan voor deze cursus!

Direct aanmelden