PADI Open Water Scuba Instructor course

PADI DISCOVER SCUBA DIVING -JE EERSTE ONDERWATERERVARING

Maak je duikavontuur compleet! Leer anderen duiken.

Word PADI Open Water Scuba Instructor!

Als je van duiken en mensen houdt en op zoek bent naar een bijzonder leven, dan is het leven als PADI Open Water Scuba Instructor zeker iets voor jou! Wat is er mooier dan je hobby te delen met anderen? PADI Open Water Scuba Instructors en PADI Assistant Instructors zijn de meest gezochte duikprofessionals ter wereld en hebben een grote kans om op mooie duiklocaties een baan te vinden.

Je kunt een PADI Open Water Scuba Instructor worden door deel te nemen aan een Instructor Development Course.
Het Instructor Development Course programma (IDC) bestaat uit twee delen: de Assistant Instructor (AI) cursus en het Open Water Scuba Instructor (OWSI) programma. De meeste deelnemers volgen het complete IDC en doen dan mee aan een Instructor Examination (IE). Dit IE is de laatste stap om je PADI Instructor brevet te behalen.

Het succesvol afronden van de AI cursus geeft je recht op het PADI Assistant Instructor brevet. Als je doorgaat als AI naar het OWSI gedeelte en deze samen met het IE afrondt, dan heb je recht op het volledige PADI Instructor brevet.

Professionals die een brevet van een andere organisatie hebben, mogen direct instromen in het OWSI programma. Dit geeft erkenning aan de Instructor kwalificatie.

Wat is leuk?
Je wordt onderdeel van het instructieteam, en dat markeert het begin van je leven als een professional in de duikindustrie, die het ontdekken meer dan waard is. Je hobby wordt je beroep!

Wat leer je als PADI Open Water Scuba Instructor?

Over een minimum van vijf dagen leer je in het IDC alles over de PADI hoofdcursussen en hoe je deze moet uitvoeren. Je leert hoe te organiseren en te presenteren. Het uitvoeren van de beschutwater- en buitenwaterlessen komt uitgebreid aan de orde. Het komt erop neer dat je een prima presentator en demonstrator van vaardigheden wordt, terwijl je de veiligheid van de leerlingen kunt waarborgen. Belangrijke onderwerpen die besproken worden zijn:

  • PADI Standaards en Procedures voor de cursussen die je mag uitvoeren
  • Uitvoeren van het PADI systeem
  • Risicomanagement en duikerveiligheid
  • De duikindustrie en jouw rol als instructeur
  • Marketing en verkoop

Om mee te mogen doen aan de PADI IDC cursus moet je:

  • Tenminste 6 maanden PADI Divemaster zijn
  • Tenminste 60 gelogde duiken hebben en 100 duiken hebben om aan het IE mee te doen.
  • Een Emergency First Response Primary and Secondary Care (of opleiding in eerste hulp en reanimatie van een andere organisatie) cursus hebben afgerond binnen de laatste 24 maanden
  • Je moet EFR Instructor zijn, maar je kan deze opleiding ook bij ons volgen
  • Fit zijn om te duiken en een medische verklaring (PDF) ondertekend door een arts binnen de laatste 12 maanden hebben

 

Sitepictogram

Neem contact met ons op